Exkurze za poznáním nové technologie Vollmaxx

Publikováno dne 6. dubna 2018

Exkurze za poznáním nové technologie Vollmaxx

Na konci března část týmu INTEGRA, a.s. – Zbyněk Skácel, Daniela Vitásková a Anna Musilová, odcestovala za velkou louži do státu Virginie v USA s cílem seznámení se s novou technologií od firmy Jansen.

Tato technologie bude sloužit nově v rekonstruované hale na středisku Bantice. Jedná se o tzv. rodinné klece Vollmaxx. Principem rodinných klecí je ustálené hejno slepic s vhodným poměrem kohoutů bez potřeby inseminace.

Ve Virginii nám milou společnost dělal Ron Jöerissen (Hendrix Genetics BV), Ron de Zwarte (Jansen Poultry Equipment) a Liaqat Ali (Hendrix - ISA llc). Společně jsme navštívili odchovnu rodičů a produkční rodičovskou a prarodičovskou farmu v Piney River.

Měli jsme tak možnost seznámit se s odchovnou technologií Rearmaxx, která dokáže kuřice připravit na snáškové období nejen v rodinných klecích, ale také na voliérový a podestýlkový systém. Druhý den jsme si prohlédli produkční farmu s technologií Vollmaxx, kde jsme byli v praxi seznámeni s tím, jak technologie vlastně funguje. Obě technologie se ukázaly jako jednoduchý a plně funkční systém. Zvířata ustájená v technologii Rearmaxx i v technologii Vollmaxx byla ve velmi dobré kondici.

Celý princip a nápad této technologie se nám velmi zamlouval. Osobně jsem ráda, že tato technologie bude již brzy instalována i v naší společnosti a dokonce přitom budeme první v Evropě. Návštěva vzdálené země pro nás byla přínosem nejen cestovatelským, ale i manažerským pro práci s novou technologií.

Děkuji všem za společnost, pomoc a možnost se zúčastnit.

Anna Musilová

společné foto.jpg

Související články

Znovuotevření prodejny vajec v Žabčicích

Rádi bychom vás informovali, že jsme naši prodejnu vajec v Žabčicích znovu otevřeli 20. března 2024, kde vám nabízíme čerstvá vejce z produkce našeho nového hejna kuřiček.

Layer Vision magazín, 29. vydání

Přinášíme Vám nové číslo magazínu Layer Vision, druhé vydání letošního roku.

Layer Vision magazín, 28. vydání

Představujeme Vám nové číslo časopisu Layer Vision. Jedná se o první vydání v letošním roce.